28 november 2006

Äppel- och hallonchutney till jul...


Hittade ett recept från Dansukker som jag tycker verkar spännande. Varför inte till julskinkan? Tänk er en knäckemacka med julskinka och lite av denna chutney på... Mums! Tror jag! Nån som provat? Kul med hemlagade julklappar - särskilt till den som har "allt".

Ingredienser:
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka löken. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplen och lök och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Foto och recept: Dansukker

4 kommentarer:

Camilla sa...

Hej, vad det gick undan med ett smaskigt recept. Ska absolut testa. Älskar skinkmackor!
Goder afton.
Camilla

an angel at my table sa...

Det låter jätte gott med chutney. Varför inte införa detta på familjens julbord. Tack för tipset.

Zassi sa...

Kikar in efter tips av Angel at my table :) Välkommen in i bloggvärlden - helt omöjligt att sluta när man väl börjat..
Hit kommer jag fler gånger. Tack för titten. //Z

Lisen sa...

Camilla: Ja, visst är det gott. Tänk att sitta där med raggsockor, tända ljus och bara njuta...Lite vackra julklappar om kring en och ute faller stilla snö.

Angel at my table: Hoppas det är lika gott som det låter!! Tack för att du skrivit om min blogg!

Zassi: Kul att du hittat hit och välkommen tillbaka!