30 november 2006

Vill ha! Vill göra!!


Hittade denna fina krans hos Pixiegenne - en amerikansk blogg. Kul idé och såå snyggt resultat. Vet inte om det är enklast att limma eller sy fast knapparna. Får lov att testa mig fram... Bara hem och tömma lådan med alla gamla udda knappar.

Nåt fel är det...

...som gör att det emellanåt inte går att gå in på Ulrika Weinz sajt som jag bloggar om en bit ner... ( almanackan). Hoppas det snart ska funka.

29 november 2006

Vill ha! Vill göra!!

HIttade en blogg som jag fastnade för, först tack vare namnet - pixiegenne eftersom vår hund heter Pixie... sedan föll jag för denna fina och roliga krans. Bara hem och tömma ur den där lilla lådan med udda knappar och sätta igång. Och kanske besöka nån rolig specialbutik för att hitta de där lite extra skojsiga knapparna. Tjingeling.

28 november 2006

Äppel- och hallonchutney till jul...


Hittade ett recept från Dansukker som jag tycker verkar spännande. Varför inte till julskinkan? Tänk er en knäckemacka med julskinka och lite av denna chutney på... Mums! Tror jag! Nån som provat? Kul med hemlagade julklappar - särskilt till den som har "allt".

Ingredienser:
1 kg syrliga äpplen
1/2 kg lök
2 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk malen ingefära
1 kryddmått malda nejlikor
1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade)
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka löken. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplen och lök och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt.
Foto och recept: Dansukker

Almanackstips 2007.


Ulrika Weinz är illustratör och grafisk formgivare och från hennes sajt kan du beställa bland annat denna väggalmanacka. Perfekt julklapp till sig själv eller till någon annan. På sajten kan du se alla månadsbilder. Februari, april och maj är mina favoriter. Idag ;) Verkar som om det är problem från vissa datorer att länka sig in till Ulrika. Så här kommer adressen: www.weinzatwork.com

27 november 2006

Snart advent... men vår i luften!

Foto: Formex
Klistrar in text och bild från Formex nyhetsbrev. Vi ses väl där??

Text: Formex
HÄGRING - mässtema på VårFormex 18-21 januari 2007.

Mellan illusion och verklighet.

Vad är det egentligen vi ser och vad är verklighet? Vårens trendtema på Formex är "Hägring" och det kommer att märkas i våra inspirationsutställningar och trendföreläsningar. "Hägring" är en individuell upplevelse - skapat av behov, vilja och önskningar. Saker och ting kan tolkas och uppfattas på olika sätt. Vad är det vi egentligen ser och känner? Förändras vår uppfattning om vi också får känna, lukta eller smaka på det vi har framför oss? Läs mer »

Vackra lakan...

Foto: Twinkle Living

Vilken känsla det är med nybäddad säng. De här lakanen tycker jag är modernt romantiska - och supersnygga mot bakgrunden. Kommer från Twinkle Living som också har helt underbara mattor bland annat...

26 november 2006

Önskeklapp...


Foto: LRF Media, Lantliv
En prenumeration är en toppenjulklapp tycker jag. Både att ge och att få. Vilket magasin står på din önskelista?

Bilderna kommer från Lantliv - en av mina favorittidningar.

Testbild...

Kollar om jag lyckas få in en bild...Här är Pixie. Vår briard som på bilden är 6 veckor gammal. Nu är hon aningens större - 61 cm högt och 28 kg tungt busfrö.

25 november 2006

Välkommen!

Nu kan jag inte hålla mig längre. Jag bara måste testa att ha en egen blogg. För såå som jag blivit - och blir - inspirerad av många andra bloggar! Tack för det, föregångare.

Kom snart tillbaka. Jag hoppas jag då har fått till tekniken med bilder och annat.

Allt gott.