Här kommer receptet jag utlovade... Otroligt enkelt och raffinerat. Och såå gott...
1 vaniljstång
5 dl Mellangrädde
2 kuvert saffran
1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
1 dl pepparkakor, krossade
Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar eller glas. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul och njut...
This is a recipe from my Christmas dessert buffet - Saffron panna cotta. Yummie...and very easy to prepare :-) Prepare a vanilla panna cotta and add some saffron when cooking, then decorate with ginger bread crumble.
12 kommentarer:
Ooo... vad gott! Tack för receptet.
Ååååh vad gott det lät... måste provas :)
Mums, detta måste jag prova!
Lilian: Mmm...det är en verklig favorit det här.
Ljuvligt hemma: Ja, prova och berätta gärna vad du tyckte :-)
Inredningsgalen: Mums är helt rätt ord för den skapelse.
Pannacotta är en av mina favoriter och med saffran och pepparkaka i så måste det bli riktigt gott. En perfekt efterrätt nu i juletider.
Mmmm... Den här kan man ju göra succé med på adventsfesten! Thanx
/B
www.lyckligagatans.blogg.se
kix: helt ljuvlig, julig, vacker och spektakulär.
Birgi: utan tvekan. Det är ett av mina asoluta favoritrecept så här års.
Synd att jag inte såg receptet igår - bjöd på vanlig pannacotta men detta så smaskigt ut - måste prova till jul! Tack för tipset.
Oj, det där måste jag testa. Tack för tipset! :)
Signes vind: Vanlig är ju inte fy skam det heller...men detta är nåt alldeles extra. Och så underbart gott efter ett matsigt julbord att få någon svalt och ljuvligt som detta...
Snusan: ja, gör det!!
Ååh.. Det såg ju supergott ut! Det ska provas - Tack :) Ha en underbar helg//Z
Zassi: Och det inte bara ser gott ut... Ha en fin helg du med :-)
Skicka en kommentar