25 november 2007

Ett guldkorn till gottebordet...

Här kommer receptet jag utlovade... Otroligt enkelt och raffinerat. Och såå gott...


Saffranspannacotta med pepparkakssmul
Ett recept från guldkorn
5-6 portioner

Ingredienser:
1 vaniljstång
5 dl Mellangrädde
2 kuvert saffran
1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
1 dl pepparkakor, krossade

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar eller glas. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul och njut...
This is a recipe from my Christmas dessert buffet - Saffron panna cotta. Yummie...and very easy to prepare :-) Prepare a vanilla panna cotta and add some saffron when cooking, then decorate with ginger bread crumble.

21 november 2007

Ljuvlig vintersaga...

...beställde nyilgen hem ett gäng böcker via webben. Och den jag längtade mest efter var den här - Vinterns söta. Så döm om min förvåning när den inte fanns med i paketet!! Orsak: Jag hade missat den fast det var den som var skälet till att jag startade köp-proceduren. Sånt händer. Och de andra böckerna var också efterlängtade, så ingen fara på taket.

Men idag när i all hast slank in i bokhandeln hemmavid kunde jag inte motstå frestelsen. För denna bok är superläcker. Så underbart vacker och inspirerande. Bara att öppna första uppslaget och mötas av ett snudd på helblankt papper var en särskild känsla. Hela boken känns fantastisk och väldigt genomarbetad. Bilder, recept, papper, typsnitt, formgivning... Man kan tro att jag får betalt för att skriva detta. Men icke - det här är en ren kärleksförklaring. Det är systrarna Eisenman som står bakom den med skickligt foto av Roland Person.

Till jul gör jag ett gottebord och i år lär flera av rätterna komma ur denna bok :-) Receptet till en annan favorit på vårt julbord utlovas inom kort här på bloggen...En dessert som fick min familj att bli knäpptysta - de bara njöt, och sa: det här MÅSTE du göra varje år... Inte mig emot...

This is about falling in love in a book. I love everything about it. It's a ccokbook about all the sweet treats you want for winter... Every Christmas I prepare a dessert buffet, and this year I will surely find new favorites in this book...

13 november 2007

Mmmm...gärna!

Helt underbara tycker jag kuddarna från Clarissa Hulse är. En sån skulle absolut pryda sin plats i en soffa nära mig ;-)
Här faller snön ymnigt idag och det är sådär bitigt kallt. Skönt inne!!
Love these cushions from Clarissa Hulse. One or two of them would look great in a sofa near me...
Snow is falling here today and it's rather chilly. Lovely to be indoors.
Take care.

06 november 2007

Vinternumret av Rosie!!


Yippie...det blir verkligen en Lazy Afternoon här hemma hos mig idag - nåväl, kom inte hem förrän nu vid 17 och snart ska middagsfixet dra igång. Men lite mys unnar jag mig innan dess... och det gör jag med nyinköpta, underbara tidningen Rosie! I senaste numret bjuds jag bland annat på inspiration till vinterterrasssen, buketterna och glöggkalasen. Och jag som redan hade det senaste numret av Elle interiör oläst...har bara inte hunnit sista dagarna. Så nu blir det en bit choklad, ett stort glas bubbel (ramlösa) och fötterna på puffen, en pläd om benen och lite tända ljus...
I år har det utkommit 4 nummer av Rosie, och glädjande nog utökas utgivningen till 6 nummer under 2008. Det tackar jag för!! Nu har jag inte tid att skriva mer idag :-)
The latest issue of the wonderful magazine Rosie is now to be found at the Newsagents here...Wonderful inspiration for the winter terrace, the Glühwein-party (glögg in Swedish). This means A True Lazy Afternoon at my place...before it's time to prepare supper.
Photo from Rosie (Charlie Drevstam)

03 november 2007

Fjäriln vingad...

Den här väggdekalen är en av de finaste jag sett. Den är 6 meter lång totalt och monteras med fördel över ett hörn. Riktigt sött med blekt rosa mot nougatbeige. Sen är ju bilden arrangerad på ett lite ovanligt sätt. Söta stolar, fin kudde.

I really like this girlish wall decor. One of the best I have seen, infact. A winning combination of colours and sweet chairs, nice cushion.

Photo from Cox&Cox.