12 augusti 2008

Andra bullar blir det här...

Men först en bild på en härlig Pavlova. Dvs en ljuvlig marängskapelse med grädde och färska bär. Jag bakade mini-pavlovas i somras och hade hackad mörk chokald i marängsmeten vilket gjorde att det blev som inbakad chokladsås i varje maräng. Och sen på med vispad grädde, hallon, blåbär, passionsfrukt och nektariner. Somrigt, sött, vackert och väldigt uppskattat. Extra läckert med portionspavlovas... men också väldigt vackert med en tårta.

Hur som helst är det slut med gottandet hemma på vår gata. Ja, inte hos grannarna kanske, men här hos oss. Nu är det havregrynsgröt, äggröra och andra långsamma kolhydrater som står på menyn. Men det gör sig inte på bild på samma sätt, ha ha.

I made mini-Pavlovas this summer. Beautiful and sweet, a real treat. With loads of fresh raspberries and blueberries. Ans whipped cream, of course.

Cannot remember where the photo comes from...

10 kommentarer:

Hemmabloggaren sa...

Mums, här länge tänkt prova på att göra en pavlova, verkar så enkelt - eller?

Leva som jag sa...

Ser helt ljuvlig ut!! Ja snart rullar man ju fram efter att ha provat ett antal av Leilas recept i Piece of cake
kramar M

Signes Second Floor sa...

Jag gjorde min första Pavlova i somras och den blev hellyckad- Leilas recept förståss. Nästa gång måste jag testa att göra små verkar så fint att servera. Ha det gott / Lotta på Signes vind

Anonym sa...

Mmmm...ser gudomligt frestande ut!!
/anna.a
www.dromhem.blogg.se

LISEN sa...

Hemmabloggaren: Inte svårt. Gäller bara att ha tid och tålamod. Marängen ska stå på eftervärme och kan med fördel göra det över natten. Sån framförhållning hade inte jag dock, den stod i ugnen i ca 1,5 timmar och det gick bra det med.

M: Rullar är inte så kul.

Lotta: Det blev superfint med de små.

Anna: Visst gör det...?

Designdrömmar sa...

Vilken härlig bild, ser ljuvligt god ut! Håller med dig om att gröt mm ser lite mindre inbjudande ut på bild. Jag är också inne på slanka linjen nu efter sommaren, känns inte så kul.

Hälsningar Åsa

Anonym sa...

Mums vad goda dina mini-pavlovas lät... måste provas nån gång! Trevlig helg :) Kram kram.

Hemmarikets Charlotte sa...

Såg att du håller kurs på Medborgarskolan...Det låter ju superkul!

LISEN sa...

Åsa: Lycka till :-)

Ljuvligt hemma: De blev superifna...

Charlotte: Njä, inte i år- jag har gjort, det men har avböjt den här terminen/läsåret - tiden räcker inte till. Men det är roligt och inspirerande :-)

SimplyGrove sa...

This looks so yummy!! Beautiful blog:)