31 mars 2009

Barntapeter...



Här visar jag 2 av mina absoluta favoriter vad gäller barntapeter... Från Sandberg. Bården tycker jag är lite för mycket, men tapeterna... med blandningen av matt och blankt är super.
Vi boar och planerar för barnrummet - det närmar sig så smått. Den nedre tapeten har jag använt i ett kunduppdrag och det blev verkligen fint. det blev två väggar med den turkosa, och två med samma fast i vitt. Jag gillar att den är cool snarare än söt med helikoptrarna.

25 mars 2009

Formex - helt i min smak...


Har precis fått information om temat på höstens Formex. Och det tilltalar mig verkligen - Travel in style. Läs ett klipp från sajten här nedan och läs ännu mer på sajten. För egen del räknar jag med att dra barnvagn där...
"Vintage Travel - Formex trendtema hösten 2009 Att resa stilmässigt "Travel in style" är åter i ropet. I en tid där varje flygresa ger minuspoäng på miljökontot, känns tåget åter som det givna alternativet. Helst skulle vi vilja resa i en redigt inredd tågvagn, med plysch på sätena, en fin lampa i fönstret, egen kupé och en härlig gammaldags restaurangvagn med vita dukar och kypare. Medan vi glider i sakta mak genom landskapet går solen ner utanför fönstren, vi intar en första drink och kollar in medresenärer. Ungefär som att åka tåg i en gammal Hitchcock-film."
Låter det inte som ett underbart tema? Jag ser 40-tal, reservoirpennor, tweed, slejfskor framför mig. Läs som sagt mer om hur temat syns i inredningen som kommer stort framöver.

18 mars 2009

Längtar...

Den första april slår Zetas upp för portarna för säsongen... Till dess går det fint att njuta av alla fina bilder på sajten. Victoria Skoglund som äger och driver handelsträdgården medverkar både i Sköna hem och gästar Nyhetsmorgon i TV 4 på lördagar.

Jag har definitivt inte gröna fingrar... men njuta, hoppas, planera och drömma kan man göra ändå :-)

Om jag fattat rätt så har det hänt en del på Zetas under vintern - större butik med allsköns fina inredningsdetaljer. Får ta en tur dit om några veckor. Självklart med tid för fika...

Fantastiskt väder här idag... Sol, klarblå himmel, solglasögon, varmt, ljust både när jag vaknade vid 06.00 och när jag kom ut från yogan vid 18 - det är 12 timmar - yippie!! Heeeelt underbart :-)

Spring time is coming - today sunny and warm here in Stockholm. I long for a trip to my favorite gardening center - Zetas. take a look at the website for great inspiration :-) Well worth a visit.

12 mars 2009

Schh... hemlisar!!

Är inte dessa cupcakes i tyg heeeelt ljuvliga? Har beställt dem för att ge lilla L i försenad födelsedagspresent... Om nu mamma G ser detta - så knip! Hittade dem i finfina webshopen Barnvänligt. Får hem tre stycken - rosa, vit och brun - i en presentask. De hade även en liten ask med fyra praliner I i tyg- supersöta de också... Bra ställe för att hitta lite ovanliga leksaker...

Love these cupcakes made of fabric. A perfect birthday present för little L... Hope she will love them. Comes from Barnvänligt - a nice webshop with lots of funny stuff for kids.

10 mars 2009

Big news, big belly...!

Tappade lusten, orken och inspirationen att blogga nån gång i höstas. Det finns en helt naturlig förklaring... Jag är gravid och väntar liten bebbe i början på juni!! Tröttheten och allt det nya gjorde sitt men nu har jag lust att kolla in på alla kära favoritbloggar för att se vad ni haft för er sen sist...

Det är otroligt spännande med bebben och vi är såå glada. Självklart kan detta stora komma att prägla inläggen framöver... Se bara på den här fina bilden - en söt gravidtopp, och i en fin miljö. Toppen och bilden kommer från danska Valja.

Jag har haft lyckan att få må väldigt bra under graviditeten so far - tröttheten i början var det enda, nu har jag ont i handlederna och maken får hjälpa mig på med stödstrumpor på morgnarna... Men annars mår jag toppen, och lilla bebben verkar också må gott.

I am pregnant!! Baby supposed to arrive in June. We are so happy and I feel great. Tired but no other problems. Hope to be back blogging after a long break. Maybe with some new topics - just look at this sweet maternity top - from Danish Valja