11 oktober 2007

Time to celibrate...!

Och fira - det tycker jag man ska göra ofta. Det finns ju alltid något att samlas kring - stort som smått. Jag firar att jag när som helst når 30 000 besökare här på bloggen. Vilket känns otroligt stort! Jag undrar så vilka alla ni är som tittar in här då och då. Min förhoppning är att jag via bloggen sprider lite av den glädje jag själv kan känna av en vacker bild eller smart lösning.

Tänkte berätta lite om namnet på bloggen. Jag är utpräglad morgonmänniska. Härom kvällen sa maken - åh, vad skönt - imorgon behöver vi ingen klockradio, vi kan vakna när vi vaknar. Skönt!? Den morgonen vaknade jag 05.57. Jag behöver ingen klockradio egentligen, men har det i alla fall. Jag har nog inte försovit mig sedan jag var tonåring utan vaknar på något magiskt sätt i tid av mig själv. Helt knäppt. OK, ska vi med ett flyg och måste gå upp säg 04.30 så behöver jag den så klart. Men egentligen bara som en säkerhet. Control freak som jag är, ha ha...

När det är riktigt mörkt i december kan jag behöva sova längre, men ofta vaknar jag en liten stund runt 06.00 i alla fall och det är ren lycka om jag lyckas somna om...

Som ni säkert förstår är jag därmeot en riktig trötthög på kvällarna. Vet inte hur ofta jag lämnar en film på tv som jag egentligen vill se. Lite trist faktiskt, men slår tröttheten till så är det ju såå skönt att gå och lägga sig. Och slår till - det gör den.

Så namnet Lazy Afternoon Chez Lisen hänger ihop med att jag tycker man kan behöva en liten break på eftermiddagen. För att hämta ny kraft, ny energi. Slappa lite och njuta lite. Och det är liksom det jag vill förmedla här - att du ska unna dig en skön lat stund med lite sköna bilder.

Sedan tycker jag afternoon är ett så vackert ord, och jag tycker det är lite kul att blanda olika språk.

Det underbara porslinet kommer från Broste.

Så - vad kan du fira idag? Att löven faller, solen skiner, bilen gick igenom besiktningen, sonen tappat en tand, farbror Sven fått nytt jobb...eller att den här jobbiga dan snart är slut?? Du ser - det finns alltid nåt att fira :-)

You can always find a reason to celibrate...something small or something huge. I celibrate because I soon have 30 000 visitors here which is amazing. I wonder who you are...! I hope to inspire and give you the same joy as I get from beautiful pictures and smart solutions.

The name on my blog is due to the fact that I am an early bird. I wake up by myself, but use the alarm radio just in case...I don't think I have overslept since I was a teenager. Well in the darkest time of the year I might need some extra help to wake up...

Of course I am very tired in the evenings instead. Which sometimes forces me to go to bed even there is a movie on the telly I want to see...But it doesn't help.

The name - Lazy Afternoon Chez Lisen...I chose it in an attempt to influnce you all to take a short break to get some new energy. And I hope my blog gives you that extra energy, no matter what time you visit me...

I also like the word Afternoon...and to mix languages.

What do you celibrate today - the shining sun, the refreshing rain, that a horrible day is soon over or...?? There is always a reason... don't you think?

Photo from Broste Copenhagen.

13 kommentarer:

TiniTott sa...

Din blogg sprider precis den stämningen tycker jag, med fantastiska bilder att njuta till =)

Anonym sa...

Åhh, jag som inte haft internet på hela dan..Jag har ju inte sett att jag kunde firat nåt!!! Jaja jag får väl fira i morrn då! ;-) Trevlig helg!!

Hemmarikets Charlotte sa...

Grattis! Visst är det bra häftigt att ha så mycket fint besök.

Jag har också fått sjukt mycket fint främmande den senaste tiden och förstår verkligen att du vill veta vilka det är. Mig "känner du ju redan" :-)

L8 sa...

Då firar jag att jag hittat till din blogg!

LISEN sa...

Tinitott: Vad härligt att du tycker det :-) Det gör mig glad...!

Anna: Fira lite när som vet jag.

Charlotte: Tack :-) Bloggeriet är spännande, lite magiskt, hemligt och roligt...

LISEN sa...

L8: Du är så välkommen hit!!

Lella sa...

Hej morgonpigga tjejen! Vilken snygg mjölkkanna du visar :o)
Kram

Pethra sa...

Vilken underbar bild! Jag var alltid morgonpigg förr, men det har ändrats de senaste åren. Grattis till siffrorna, visst är det spännande. Jag skaffade en ny funktion idag, där man kan se varifrån de senaste bloggarna kommer, hur de kom till min blogg och via vilken länk de lämnade. Det är också kul, man undrar ju ibland vad det är för några som läser de rader man plitar ner. :-)

LISEN sa...

Lella: Hej själv! Mmm...den är fin hela serien :-)

Pethra: Det värsta är de dagar jag vaknar tidigt och egentligen har tid att ha sova längre. Dvs de morgnar jag trots allt vaknar och är lite trött. Knäppt!! Kul funktion, måste kika på den :-)

Mia sa...

Kul att höra bakgrunden till ditt namn! Eller, rättare sagt, bloggens namn menar jag ju.. ;-) Vackert på bilden.. Trevlig kväll, kram!

LISEN sa...

Mia: Ja, jag tänkte det kunde vara lite kul att veta. Historien bakom mitt eget namn - Lisen - har med mina föräldrars kärlek till Gotland att göra. Typiskt för gotländskan är att låta namn sluta på -en. Gusten, Lotten, Lisen.

Zassi sa...

Jamen det ställer jag upp på och firar oxå :) Tror inte jag är morronmänniska, men blir alltid väckt av en kisse som vill ut 04.20 (?), somnar i bästa fall om och är det lördag kan jag ligga till 10. Kvällstrött är jag oxå, men har jag kommit över värsta tröttheten eller att det kanske är partaj kan jag nog vara vaken till 03.00 utan problem :)

LISEN sa...

Zazzi: Tack! Åh, då vaknar du samtidigt som ERNST!! Och av samma skäl :-) Hörde honom på radion i morse. Ja, sömntåget ja...men om jag inte hoppar på där vid 22-tiden så kan jag precis som du vara vaken betydligt längre...Om jag vill ;-)