20 januari 2008

Formex - våren 2008.

Vårens tema på Formex (som väljs av Moderådet) - La vie en Rose - faller mig väl i smaken. Temat tolkas av några olika stylister eller företag och finns att kika på i några trendutställningar. Tex i entréhallen där Jan Rundgren skapat en parisisk hotellobby, eller i hall C där Paula Malm byggt upp en fantastisk pied-à-terre (= tillfällig bostad). I de här trendmontrarna har de samlat det bästa från de företag som ställer ut och den mixen blir en skön och otroligt inspirerande blandning. Jag skulle kunna flytta in direkt i Paulas drömbostad.

Temat är en romantisk, ombonad, bohemlyxig stil med tonvikt på strukturer, material och personlighet. Med de ingredienserna är det klart man trivs... Mer konkret: siden, sammet, mjuka färgtoner, detaljrikedom. Fågelburar, blommor, böcker och platser för att sitta ner och njuta... Lite som på den här bilden från Sia. Eftersom det råder fotoförbud på mässan har jag ingen möjlighet att bjuda på några bilder därifrån.

I år hade några inredningsbutiker i Stockholm fått tolka temat och göra dukningar. Min absoluta favorit var butiken Posh Livings bord. Det kunde jag knappt sluta titta på.

Dessutom hittade jag en silverpuff: Lite väl glittrig dessvärre, så sökandet går vidare...

Det var en liten rapport från mitt besök :-)

Went to the interior fair Formex the other day. I really enjoyed how they had interpreted
the theme La Vie en Rose. You are not allowed to use your camera at the fair but this pic from Sia gives an idea of the style. A varm, romantic, bohemian chic and very personal style with texture and details.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, det låter mysigt. Tack för en trevlig och målande rapport från mässan!

imolly sa...

Härligt tema.

LISEN sa...

Anonym: Till eder tjänst :-)

Imolly: Mmm...verkligen.

Johanna sa...

Kul med en rapport från Formex! Hade också velat vara där!

Hemmarikets Charlotte sa...

Heja, du hann före mig med rapporten...Jag var lite ful och fotade en del trots fotoförbud. Jag frågade faktiskt innan och för de allra flesta var det ok. Jag lägger en länk hit när jag skriver mitt inlägg.

LISEN sa...

Johanna: Kanske nästa gång?

Charlotte: Ah, det finns ju en del att skriva om och du har säkert sett saker jag missat. Och kanske tvärtom... Jag hade gärna åkt dit ännu en dag men både tid, ork och andra planer hindrade mig. Jag kommer gladeligen läsa och kika på dina inlägg :-) Tack för länk. Nästa gång får vi boka in en fika vettja ;-)

Anncha sa...

Men vilken härlig bild från Sia. Jag får lust att gå in och sätta mig i fåtöljen och titta ut genom de underbara fönstrena - lite louisiana (Danmark) känsla på nått vis, lite femtiotal och ändå lite 08-tal också. tack tack för inspirationen

emma ::emmas designblogg:: sa...

Men, var inte du där som press? Då får man ju plåta. Det gjorde jag iaf, och ingen sa nåt. :-)

LISEN sa...

Anncha: Helt med på dina tankar... Ljuvlig stil :-)

Emma: Jo, du har rätt. Bara det att jag som frilans inte tagit mig tid att ansöka om presskort...Tack för puffen. Till nästa mässa så. Iofs är jag ingen stor fotograf...

Natti natti.

M&Co sa...

Nydelig entre! Jeg syntes det er så deilig med litt mørke farger :-)

Freshly Found sa...

I have so enjoyed Poshliving's bweb sight! Ican see why it is your favourite!

LISEN sa...

m&co: Visst är det fint.

Freshly found: Good :-)