11 mars 2008

Dressing table.

Jag har ett litet "damskrivbord" i sovrummet. Det kommer från Ikeas satsning på 1700-talsmöbler för en himla massa år sedan. Här är en modernare variant- 50-tal gissar jag. Men samma funktion - en plats för smycken, nattkräm, kärleksbrev och annat viktigt ;-) Stolen har hemma hos mig en tendens att bli belamrad med de kläder som inte behöver gå i tvätten efter en dags användning. Bordet är för tillfället belamrat med diverse tidningshögar som ska tittas igenom innan de får gå vidare... Men idén med en sån här möbel tycker jag är suverän. Och ingen är så glad som jag när jag tagit mig tid att skapa ett litet stilleben på bordet - en njutning för ögat varje gång man kommer in i sovrummet - eller varför inte när man vaknar? På just det här bordet passar armbandet i förra inlägget extra bra :-)

Love the idea of having a dressing table in the bedroom. For all the important stuff like bling-bling, love letters and magic night creme... I have one but right now it's full of stuff I need to go through - like piles of magazines... Love it most when I have taken the time and arranged a still life with stuff I like to look at. On this particular one I think the bracelet from my last post is just perfect.

Photo: Living Etc

10 kommentarer:

Hem & Lyckas Mia sa...

Vad snyggt, praktiskt och härligt att kunna slå sig ned medan man applicerar lite parfym, sminkar sig och sätter på sig lite smycken..

Signes Second Floor sa...

Skulle också vilja ha ett litet damskrivbord - men det skulle bli snabbt belamrat med saker som det gärna blir i min värld. Ni som fyndade ur IKEAs 1700-talsserie gjorde just FYND. Grattis - jag tänkte inte så smart på den tiden (heller);-))
/ Lotta

Anonym sa...

Så snyggt!!
kram anna.a/dromhem.blogg.se

LISEN sa...

Mia:Du har hela bildenklar för dig ;-) precis så är tanken.

Lotta:ja, det känns som ett fynd.Det enda jag klura på ärom jag ska låta lackera om mitt.de gjordes både i gult (som jag har9 och svart och jag vill sedan några år tillbaka helst ha ett svart...

Anna a. Visst är det...?

Charlotte sa...

Just IKEAS 1700 talsserie är ju numera en klassiker. Lyckost! Jag och Anna Evenius har precis fått ett jobb publicerat på Aftonbladet som jag tror du gillar :-)
http://hemmariket.blogg.se

Cecilia sa...

Åh vilken fin bild, och vad härligt att höra om ditt skrivbord. Har själv haft tanken på ett i sovrummet rätt länge, och nu känns det som det kanske kan bli av. Om jag hittar något charmigt bord då vill säga!

Anonym sa...

Kikar in och passar på att önska en riktigt Glad Påsk till Dig!
kramar

Vit stjärna sa...

Tycker så mycket om din blogg, hoppas det är ok att länka till dig!
GLAD PÅSK!
Kram Anna

Zassi sa...

Ååh vad det såg lyxigt ut! Superläckert.

Tyvärr har jag missat IKEAs 1700-tals serie totalt. Men jag ser allt som oftast möbler och kommentarer om denna serie. Har förstått att det är ett svensk snickeri som tagit över serien, men såklart till helt andra priser.

Kramiz//Z

Anonym sa...

For all your furniture solutions, starting from mobili per ufficio(office furniture), pareti mobili e divisorie(movable walls and partitions) and various other furniture equipments, Momi is the ideal destination and moreover as soon as you come in touch with http://www.momi.it and submit your furniture requirement, dedicated employees of the company would look into your requirements and try to deliver furniture solutions to you at the earliest.