13 juni 2007

Söta sötsaker.

Det är nåt extra med fat på fot. Det blir genast lite mer fest. Jag har varit lite av en samlare. Har några i pressglas, några i porslin och en favvo i vitt glas. Förra året hade vi bjudit in till tårtbuffé på våra födelsedagar och då kom alla till användning. Maken fyller två dagar före mig, så ofta slår vi ihop firandet.

Jag har ett kärt minne av muffins som dem på bilden. När lilla T (goda vänners dotter) skulle fylla 5 fick jag för mig att baka muffins och dekorera med silverkulor, strössel och rosa glasyr. Jag skrev hennes namn med kulorna och hennes ögon lyste som solar när jag räckte fram fatet. Dte var en rosa dröm... Men! Jag hade ALDRIG kunnat föreställa mig att hon skulle bli SÅÅ glad. Ofta kan man ju tro att det gäller att köpa stora, vräkiga, roliga presenter. Men paketet jag hade med mig fascinerade inte alls lika mycket som dessa muffins. Har fått höra efteråt att hon länge, länge pratade om de där muffinsarna - "Tänk, mamma. Tänk att Lisen gjorde dem åt mig". Och självklart har det nu blivit tradition så fort någon av flickorna i den familjen fyller år :-).

Ha en fin dag!

Bilden kommer från Caroline Zoob.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Håller absolut med dig, det blir så mycket mera fest med kakfat på fot! :)
Dom där muffinsen är ju så fina att man nästan inte vill äta upp dem, bara ha som dekoration! :D
Söt historia du berättade förresten.. Något säger mig att namnet inte kan ha varit så långt! hehe
kram kram

LISEN sa...

Pernilla: Nä, 4 bokstäver långt... jag gjorde en bokstav per muffins och så en med siffran 5, en med Å och en med R. T försäkrade sig om att få den med siffran!!

Anonym sa...

Gu vad kul med så härlig unge som vet att uppskatta hantverk!

Anonym sa...

Jag ska göra en tårta imorgon inför avslutningen på fredag, för barnen. Skulle gärna velat haft ett kakfat på fot, det blir så mycket finare och festligare.

Signes Vind sa...

Så gulligt av dig att baka din väns dotter och jag slår vad om att hon kommer att minnas dessa födelsedagar hela livet och kanske föra vidare till barn som föds i framtiden. Det är precis sånt man ska göra - saker som går att köpa försvinner så snabbt men det någon gjort för en stannar i minnet.

LISEN sa...

Lisa: Visst är det!!

Cleo: Lycka till med åtrtbaket! Härligt med sommarlov...

Signe: Det ligger mycket i det du skriver.

Anonym sa...

Vilken underbar bild! Jag älskar vackra tårtfat :)

JULIEK sa...

Javist er det noe ekstra med fat på fot. Jag tycker det er så vackert och man får en ekstra lyx kjensla av det : )

Anonym sa...

Fat på fot gör dukningen fin..jag har också några i pressglas, och använder dem ofta!!! Vad gulligt att göra små muffins med namnet dekorerat på....ska lägga det på minnet :) Ha en fin fredag!!
Kram !

Sharyn sa...

I love the photos on your blog, especially this one - are they little cheesecakes? Hope you had a lovely, big birthday! Sharyn

Anonym sa...

Håller med dig om det där med fat på fot, verkligen!

Åh, vad kul med sån stor uppskattning av muffinsarna! Jättefina!

LISEN sa...

Ljuvligt hemma: Ja. man kan inte få för många...

Julie: Absolut lyx!

Tina: Ja, det är kul att göra dem. Och extra roligt när deblev så uppskattade. Ha det fint du med :-)

Sharyn: Happy to hear you like my blog! Don't know if it is cheesecakes. Some kind of cup cakes... I made some looking a little like these when a young friend of ours had her fifth birthday. Great success!! She adored them...

Anonym sa...

Men Lisen, det måste ju vara du! Grattis på födelsedagen i efterskott. Inte visste jag att du bloggade, men känner ju helt klart igen ditt sätt att skriva och på sakerna du gillar...

Hittade din sida av en slump.
Kram önskar Anncha

Anonym sa...

Hoppas att helgen varit bra!

Anonym sa...

Mmmm, de såg verkligen mumsiga ut. Söta i dubbel bemärkelse.

LISEN sa...

Anncha: Nämen hej! Vad kul att du hittade hit och kände igen mig. Kram till dig med och tack för gratulationen.

Art[e]fact: Tack - den har varit toppen!

Bodil: Mmmm...visst är de söta?