07 augusti 2007

Kan inte låta bli...


Den här bilden bloggade Purple om häromdagen. Och jag kan inte släppa tankarna på den. Så här kommer den även hos mig! För mig representerar den sinnebilden av ett kvinnligt hörn i ett vackert sovrum. De milda, urvattnade färgerna, det lite busigt skrynkliga linnetyget - som jag tror är i blekrosa (vackert och modigt val). Det fina bordet, tapeten med det sirliga mönstret, de arbetade kuddarna i olika nyanser och material... För att inte tala om den milt laxrosa gardinen. Jag tycker de lyckats ypperligt med att kombinera färgerna. För mig är det precis rätt rosa toner för att det inte ska bli flickigt sött. De turkosa tonerna dämpar intrycket och det mörka träet ger djup. På den schäslongen skulle jag gärna slänga av mig festkjolen innan jag stupar i säng efter en härlig partykväll med goda vänner. Eller lägga mig på schäslongen efter en tuff dag på jobbet och läsa posten. (Som ju numera dessvärre mest består av räkningar och försäkringsbrev pga av mailandet, men ni fattar...). Ja, jag kan absolut leva mig in i en bild...
Saw this photo at Purple the other day, and cannot forget about it. I just have to blog about it. For me this is the ultmate feminine corner of a beautiful bedroom and I love the way they use the colour palette - the combination of the washed out and very delicate tones.
I have no problems seeing myself living there...
Photo: Homes&Garden

6 kommentarer:

Hemmarikets Charlotte sa...

Underbar bild och supersnygg färgkombination. Just turkost går jättebra till det mesta känns det som. Jag gillar själv just den kombinationen i de kulörerna. år också bra mot grått :-)

LISEN sa...

Charlotte: Ja, jag är särsklit förtjust i den här lite milda turkosa tonen.

Pethra sa...

Ja, vilken vacker bild. Harmoniskt och lugnt. Jag blir så förtjust i sådana här miljöer när jag ser dem på bild, men så i mitt eget liv blir det alltid att jag köper mustigare färger. Jag tror det är för att jag är mörkhårig! ;-) Underbar bild och miljö!

LISEN sa...

Pethra: Hihi, men det är jag också - mörkhårig alltså!! Och jag drar mycket åt dessa färger både i kläd-och inredningsväg. Lisen-färger enligt mina vänner...

Lella sa...

Snyyyygggt och väldigt mycket Lisen ;o)

LISEN sa...

Lella: Eller hur!!!