27 augusti 2007

Köpenhamnstips del 2.

I Köpenhamn bodde vi på Hotel Guldsmeden och häromdagen fick jag frågan från Charlotte på Hemmariket hur hotellet var. Vi bodde på Carlton som ligger på Vesterbrogade och jag tycker att det var bra. Det kändes personligt och inte överdådigt. Vi blev väl omhändertagna och frukosten var både god, vacker och ekologisk.

Keramiken vid frukosten var fantastisk och ganska oväntad på ett hotell där det ju oftast är tåligt restaurangporslin. De hade i stället genomgående handgjord keramik från Mexico i blågröna toner med mönster av frukter i gult och orange. Låter stökigare än vad det var och passade särskilt bra mot resten av inredningen som var i fransk kolonialstil med vita väggar, mörka möbler från Indonesien och mattor från Pakistan.

Jag fick känslan av att de tagit över ett lite slitet hotell och gjord en enkel och smakfull uppfräschning med en "begränsad" budget och det tilltalar mig. Varför "overdo it"? Det var rent, fräscht, genomfört. Sängarna och sängkläderna var supersköna, personalen var trevlig och frukosten perfekt... Och det räcker långt! Rummet påminde om det på bilden. Fast det på bilden kommer från Bertram - ett av de andra Guldsmedenhotellen i Köpenhamn.

In Copenhagen we stayed at Hotel Guldsmeden which I liked a lot. We really enjoyed the organic breakfast and I liked the mexican crockery in blue and green. The furniture comes from Indonesia and the beds were comfy. We felt velcome - what more can you ask for??

1 kommentar:

Lella sa...

Åhhh den underbara sängen, har bloggat om just den :o)Ett toppenställe som jag gärna besöker igen men då kanske man ska prova på Alex eller Bertram, nyfiken som man är. Kram