29 augusti 2007

Sjuk...


Lella undrar på sin blogg hur förkyld man kan bli... och jag undrar hur snabbt man kan bli detsamma? I måndags körde jag på för fullt på jobbet, kom hem på em och kände plötsligt ett svagt men misstänkt litet kittel i halsen. Inom en kvart gick jag från frisk till superförkyld. Det är väl snabbt jobbat av de små basiluskerna? Igår var jag febrig och mosig, idag lite piggare. Tog en pläd, ställde en stol i lä och sol, tog på mig solbrillorna och andades in frisk luft en timme alldeles nyss. Skönt. Då kom posten. Och med den älsklingsmagasinet Elle Interiör. En riktig höjdare! Precis vad jag behövde.

Elle interiör är min absoluta favorit bland de svenska inredningstidningarna. Dels älskar jag layouten. Dels lyckas de skapa en tidlöshet i bilderna som jag uppskattar och som gör att tidningarna lever länge.

För att inte tala om de många personliga hemmen som visas. Det är hem där människor lever. Sladdar syns, allt är inte tillrättalagt - det är mer en levande och dokumentär känsla i bilderna. Samtidigt prickar de in trender, tendenser, spännande personer.

Ännu syns inte nr 5 på sajten, men omslaget och hemmet på septembernumret är väldigt inspirerande... Även artikeln om Carouschkas hem är klart se-och läsvärd.

Vilken är din favvo av de svenska tidningarna?
I suddenly caught the flu the other day...boring. But luckily I received the latest issue of Elle Interiör - the Swedish edition today. My favorite!! And it cheered me up a little of course. I love the layout, the photos and the homes. The always show homes where you can see that people are living. Elle is a great source of inspiration.

The photos are covers from earlier issues of Elle Interiör.

13 kommentarer:

Anonym sa...

imorron ä Lisen jätte, jätte frisk! Det har grannen A bestämt.Har ju tänkt på dig under dagen....hoppas du mår bättre. Jag fick också Elle interiör idag, jippi.En favvo tidning även för mig. Håller med i allt du sa om den. Kram.

LISEN sa...

A: Nja, tyvärr alltså...har tappat rösten nu också och är fortfarande superförkyld.

Lella sa...

Krya på dig! Det blir bättre men det tar tydligen en herrans tid. Kram från Snor-Lella

LISEN sa...

Lella: Jaa, det går lite fram och så lite tillbaka igen. Känner mig inte märkbart bättre totalt sett. Segt. Maken överraskade med Stieg Larssons tredje när han kom hem igår. Snällt :-)

Pethra sa...

Och jag har fått magknip och tillhörande besvär... Typiskt att det bryter ut när jag känner mig stressad. Vi får seo m Stockholm blir av. Stackars oss! Krya på Dig!

anncha sa...

MIn stora favorit är Elle Interiör - men jag och maken prenumererar just nu på residence, sköna hem, gods&gårdar och Elle interiör. Godis för ögonen. Men så älskar jag också HOMES och Garden. En sån tidning läser jag om och om och om i flera år i rad - great value for money. Krya på dig

Signes vind sa...

Stackars dig som är sjuk - hoppas du känner dig bättre nu i alla fall.
Elle interiör har inte lyckats fånga mig, Sköna Hem har tagit sig och är just nu min favorit ;-)

Lusthuset sa...

Det var nog rekord! Krya på dig, tur att du har Elle Interiör att läsa, så blir du nog frisk snabbt igen. Kram

LISEN sa...

Pethra: Åh, vad tråkigt om din resa blir inställd. Men det är så typiskt. Jag får ge upp Formex denna gång - eller kanske, kanske pallar jag en sväng i morgon...? Men...det är nog dumt. Hade feber i natt igen.

Anncha: Mmmm...ögongodis är det definitivt...

Signe: Sköna hem är en annan favvo för mig...senaste numret kom också i veckan så jag har läst och njutit i fulla drag.

Lusthuset: Jo, det gör en ju i alla fall sysselsatt och glad. Precis lagom "ansträngning". Men det här är så segt det jag åkt på. Om det ändå försvann lika snabbt som det kom...

purple sa...

Stackars dig, hoppas det går över snabbt. Tur du har lite tidningar att läsa. Gillar också Elle Interiör!

Hemmarikets Charlotte sa...

Håller med dig om Elle Interiör som tillsammans med Living etc är mina favoriter. Jag var på Formex en sväng i dag och hrm jag vet inte. Det fanns en massa roliga produkter men jag hade hoppats på lite mer nyheter. Trendseminariet och utställningarna var bra men summa summarum så missade du inte så mycket.

LISEN sa...

Purple: Ja, nu hoppas jag det ska ge sig rejält inom det närmsta dygnet :-) Och nu kan jag de tidningarna utantill...

Charlotte: ja bland de utländska är Living etc en klar favvo! Tack för info om Formex. Läste ditt inlägg. Mimou är ju så duktiga på att skapa stämningsfulla montrar. Fina saker har de också...

Anonym sa...

Håller helt med Elle är en fantastisk tidning! Tidlös är ordet!

Krya på dig! kram/ruffa
[fd. www.moosaik.blogspot.com]