11 april 2007

Vill ha!!


Åh, så snygg den är, den här lampan. Tycker jag. Särskilt placerad på det här sättet. Väldigt inspirerande. När jag var barn hade familjen E en sån här i sin fina matsal och jag älskade den. Den var så skir, kvinnlig och spännande. Särskilt när dörren till altanen stod lite på glänt och det klirrade rofyllt i snäckskalen. Men så är mamma D inredningsarkitekt också. Jag har även tankar på att ha en sån i sovrummet. Men jag har två problem... jag är väldigt lättväckt och sover helst med öppet fönster så fort det är frostfritt. Klirr nattetid kan nog driva mig till vansinne är jag rädd... Så kombinationen känns inte ultimat. Och placerad som på bilden gör ju att fler får njuta av den... För så ofta tittar ju inte folk in i ens sovrum.
Vi letar även ny soffa och kommer möblera om när vi väl fått hem den nya - helt enkelt omdisponera hela vardagsrummet och byta plats på matbord och soffa, nya mattor och ny bokhylla... Spännande! Återkommer när vi hunnit ta oss runt och kika lite mer... Tycker även om väggfärgen på bilden även om det känns lite murrigt så här på vårkanten...
Slår mig just nu att det kanske rentav är mötet mellan den lite maskulina färgen och strikta soffan i kombination med den ljuva, feminina lampan och vackra kudden som lockar mig i den här bilden.
Ha en fin dag! Nu ska jag ut på power walk med vovven. Vacker morgon här - härligt...!
Bild från West Elm.

10 kommentarer:

*Annika.hoom.sthlm* sa...

Verkligen en ursnygg lampa. Och himla snyggt nät den hänger så där över ett litet bord, bredvid soffan.

Sen, Bloggtåget har kommit till dig...

Nina på Johangården sa...

Suck! Mannen här hemma skulle bli totalt galen om jag släpade hem en sådan lampa... som till och med spelade lite i vinddraget.

Suck igen. Män fattar inte vad som är snyggt alla gånger.

Anonym sa...

å så vacker, den ser ut som ett vattenfall..

LISEN sa...

Annika: Oj, vad hedrande att du länkar till mig i länktåget!! Och jag som GÄRNA skulle länka till just dig...Tack för dina fina rader om min blogg - de värmer :-)Och visst är det en grym placering av lampan...? Jag blev så glad och fick äntligen lite fason på hur det är jag vill förändra vårt hem...

Nina: Det kan vara en hård kamp det där. Min man har dock lagt ner stridsyxan...och fogat sig vad gäller de flesta av mina inredningsinfall ;-)

Lisa: Visst är den vacker...Jag tror jag måste slå till...

Cecilia sa...

Jag tycker absolut att du skall slå till!

Min syster har fått ärva mormors något mindre från 60-talet och den är bara så vacker. Den är gjord av riktiga snäckskal, men jag har aldrig hört den göra oväsen...

Lella sa...

Snnyyygggggg, slå till vetja ;o)

Camilla sa...

Bör få!!
Kram Camilla

Lime sa...

Hej Lisen!

Tåget har kommit till dig - du är utmanad. Kolla hos mej!

:-)

hulukvarn sa...

Superfin lampa som nog skulle passa dig! Ha det gott Lisen!

LISEN sa...

Cecilia: Vad roligt för din syster :-) Det är ju en extra dimension i att ha lite historia med saker och ting...Min får vi skapa ny historia kring.

Lella: Oki!

Camilla: Ha, ha ;-)

Lime: Oj, vad roligt! Tack snälla du för detta! Tack för dina fina rader om bloggen!!

Hulukvarn: Hi, hi...vad roligt att sånt märks :-)