26 april 2007

Trevlig Valborg!


Nu blir det bloggpaus några dagar eftersom jag drar till Gotland. Bilderna kommer från det fascinerande stället Furillen - på nordöstra Gotland - ett helt makalöst läckert hotell in the middle of nowhere. Vi ska inte bo där men jag måste bara tipsa om detta ställe. Från början en fabrik för cement- och kalkindustrin. Sedan förföll miljön tills nuvarande ägarna väckte liv i allt på nytt. Och som de gjort det sen. Så vackert. Så Gotland. Så stylish... Så här ser ett av rummen ut:

Med denna vackra vårdukning vill jag önska er alla en skön helg och en fin Valborg!
På återseende.

Alla bilder kommer från Furillen.

25 april 2007

Mer utefika.


Retro-charmigt kan man väl kalla det här picknick-setet? Jag som tycker om rosa föll för det i alla fall. Förra året fyndade jag ett liknande, men betydligt plastigare på Rusta (av alla ställen!!) i söta glassiga färger. Brownies i första lådan, jordgubbar i den andra och vispad grädde i den tredje...perfekt för lyxigt utefika!
Även denna bild kommer från Worthington Woodpower. (Fint set, fin handduk, men bakgrunden...hur tänkte de här - skrynklig kartong?)

24 april 2007

Utefika...


...är väl nåt av det mysigaste som finns. Det sägs att värmen är på gång igen...Härligt! Snart åker vi till Gotland och även om havet kan kyla rejält så här års räknar jag med många, långa promenader utmed stranden och självklart utefika. Utomus smakar kaffe och mackor extra gott tycker jag, för att inte tala om en liten godsak - en bit paj eller kanske en nybakad bulle...fast baka får bagaren göra denna gång ;-)
Bilden kommer från Worthington Woodpower.

23 april 2007

Världsbokdagen 23 april.


Jag är knappast ensam om att älska pioner. Dessa ljuvliga, ofta underbart doftande skapelser. Först de maffiga knopparna, och sedan när de i full blom bara vräker sig ut. Så vackert att bara ta in en enda, så lyxigt med ett helt fång. Där vi bodde tidigare fanns ett tiotal underbara rosa doftpioner. En dröm, helt enkelt. Vissa år sammanföll blomningen med min födelsedag och det var extra stor lycka... I vår nuvarande trädgård har jag inte hunnit plantera någon ännu... Men just idag - på världsbokdagen, tyckte jag det kunde passa att tipsa om denna nya bok av Eva Robild. Så här skriver förlaget Natur och Kultur om boken Pioner:

Det sägs att världens äldsta buskpion växer vid ett kloster i Kina och att den är 700 år gammal. Pioner har allt man kan kräva av en växt – stora, vackra blommor, underbar doft, lättskötta och tåliga. Det är också en av få perenner som man gärna tar med sig en bit av när man flyttar, som man räddar från mormors trädgård och vårdar i generationer.

Ett antal pionfantaster delar här med sig av sina erfarenheter. Besök görs bland annat hos Sveriges pionkung Herman Krupke i Västergötland, hos piondetektiven Cecilia Sundholm som söker upp och räddar pioner i övergivna eller misskötta gamla trädgårdar och hos Monica och Thomas Matsson som lyckas odla pioner i kallt klimat.

Utöver personligt skrivna reportage kan man läsa om pioner tillsammans med andra perenner, odling och skötsel, pionen i myt och historia och läkekonst och om framtidens pioner. Eva Robild är trädgårdsskribent med uppdrag för olika vecko- och månadstidningar. Tillsammans med fotograf Görgen Persson har hon tidigare skrivit boken Första trädgården. Pionpassionen fick hon efter ett besök hos Herman Krupke på plantskolan Guldsmedsgården, där pionerna växer i stora fält.

Önskar er alla en fin dag och skön vecka!

20 april 2007

Inte än, men ganska snart...

Hittade korgen med plats för 6 flaskor hos Creme. Tycker bilden är fin och så härligt somrig... Sommaren kommer. Hur overkligt det än verkar just idag där jag bor - regnigt, blåsigt, kallt. I natt har jag hört regnet smattra mot fönstren. Och regn nattetid gör mig inget - det är så friskt att komma ut på morgonen. Men jag hoppas solen tittar fram både i dag och heeeela helgen...

Det går fort nu... Maj brukar ju vara en sån där månad som bara flyger fram - många har fullt upp med uppvisningar, avslutningar, picknickar, återträffar, kalas, jobbaktiviteter...Och sen. Sen kommer juni. En av mina allra största favoritmånader.

Tillägg 08.49. Lovade återkomma med länktåget. Men sen dess har det dykt upp information som gör att jag tvekar. Att det är någon form av olagligt pyramidlänkande. Kika därför hellre på de bloggar jag har med här till höger!

Sedan är det en annan sak som förbryllar - jag får inte längre kopior av era kommentarer i min mailbox. Det gör det svårt att upptäcka nya kommentarer till äldre inlägg. Jag vet inte vad detta beror på, för jag har inte ändrat något i inställningarna. Kanske betraktar mailservern plötsligt kommentarerna som spam? Nån som känner igen detta fenomen?

18 april 2007

Vad tycks?



Jag har ju egentligen aldrig berättat vad det är jag pysslar med hela dagarna. Så nu tänkte jag att det kunde vara dags. Jag är egen företagare och frilansar som inredare, stylist och skribent/copywriter. Det innebär en skön mix av det som jag tycker är roligast och jag är varmt tacksam för alla som stöttat mig på vägen för att göra denna dröm till verklighet.

Bloggen är ett skönt kreativt lekrum som ger mig glädje och inspiration och jag planerar fortsätta i samma anda. Det kan dyka upp fler jobbrelaterade inlägg, men annars får bloggandet fylla ett behov av återhämtning och vara lite frikopplat från jobbet, vilket jag tycker är skönt.

Morgonpigg är jag, och det betyder att jag ofta behöver ett tillskott av energi och inspiration på eftermiddagarna - därav namnet Lazy Afternoon. För vad passar bättre än att kika runt på bloggar när kreativiteten eller orken tryter??

Den här bilden kommer från ett reportage ur allra senaste numret av Sköna Hem och är det första jobbet jag gjort för dem. Jag har stylat inför plåtningen och skrivit texten. Bilderna är tagna av Magdalena Lindholm. På Sköna Hem kan du se fler bilder - och läsa mer om hemmet!

Ha en fin dag allesammans.

Foto: Magdalena Lindholm

17 april 2007

Lääängtar...

Körsbär är en favorit. Både som blomma och som bär. Det sägs att körsbärsträden i Kungsträdgården blommar för fullt just nu. Får se om jag lyckas ta en sväng förbi. Har ett underbart minne från vår bröllopsresa (vi bilade till Bretagne). I utkanten av en liten by stod ett bord och en skylt om färska körsbär. Älskar det där enkla. Bara att stanna till och handla färskast tänkbara. Mums. Bilden fann jag mycket riktigt på en fransk sajt. Så otroligt sött arrangerat. Somrigt, romantiskt, rustikt och ljuvligt. Jag är ingen fanatisk soldyrkare, men älskar när det är så pass varmt att skuggan är skön. Det dröjer ett tag innan de ljuvliga blommorna blivit bär. Men längtan är också rätt ok. Särskilt när vi har en sådan lång räcka av ljuvliga ting att glädjas åt framöver...

Bild från En esprit en plus.

16 april 2007

Cool bas...

..tycker jag de skapat på denna bild. Men jag skulle gärna få in några personliga detaljer och gärna någon mer färg. Varför inte duka upp lite snyggt på en av brickorna? Och en liten glasvas med en blomma? En trave böcker... Hur som helst tycker jag sängen, brickorna och lamporna är väldigt snygga.

Igår kväll när jag kikade in här hade jag haft exakt 11 111 besökare sedan starten. Det kändes magiskt att jag lyckades titta in just då :-)

Bild från Modenature.

13 april 2007

Drömma går ju...

Ni som hängt här ett tag vet att jag har stora planer för köket på landet. Och så hittar jag denna bild som bara är såå fin... Jag kallar stilen "modern country" och det jag tycker om är just mötet mellan det moderna och lantliga. Samt fokus på att det ska vara skönt att sitta lääänge och bara äta gott eller umgås, spela spel eller lösa korsord. Elda i vedspisen och ha en äppelpaj i ugnen...Som ni ser har jag inga svårigheter att tänka ut hur jag vill ha det. Men mellan tanke och verklighet kan man ju stöta på en del hinder. Men att ha en vision är en bra bit på väg!!

Åh, jag är full av energi efter att ha hittat denna underbara bild, med möbler från Slettvoll.

Allt gott till er alla som kikar in och tack för alla glada, snälla, roliga kommentarer! Hoppas ni får en toppenhelg :-)

Bild från Slettvoll.

12 april 2007

Mer schnygga saker from over there...

Det ska bli kanonväder i helgen. Och planen var att vi skulle vara hellediga och obokade...och bara njuta av spontana små projekt. Men dessvärre ser det ut som om jag kommer behöva jobba INOMHUS hela helgen. Hmmm... Men, men sånt är livet som egenföretagare, även om det bara är undantagsvis som jag tvingas göra detta utan att ha valt det själv. Hur som helst - sängen på bilden är väl underbar? Känner inspiration att bädda vårfräscht!!

Jag har ännu hopp om att kunna vara lite ledig trots allt, saker kan lösa sig under dagen idag...och om inte så får jag njuta extra av årets premiärgrillning på lördag kväll...För det verkar väl vara läge att plocka fram grillen...eller vad säger ni?? Härliga tider!!

TACK till HOOM och LANTLIVET för länktåget! Blev jätteglad! Jag klurar och återkommer med mina bidrag så snart jag hinner !

Uppdaterat kl 11.42: Yippie! Det ser ut att lösa sig gällande helgen!!
Bild från West Elm.

11 april 2007

Vill ha!!


Åh, så snygg den är, den här lampan. Tycker jag. Särskilt placerad på det här sättet. Väldigt inspirerande. När jag var barn hade familjen E en sån här i sin fina matsal och jag älskade den. Den var så skir, kvinnlig och spännande. Särskilt när dörren till altanen stod lite på glänt och det klirrade rofyllt i snäckskalen. Men så är mamma D inredningsarkitekt också. Jag har även tankar på att ha en sån i sovrummet. Men jag har två problem... jag är väldigt lättväckt och sover helst med öppet fönster så fort det är frostfritt. Klirr nattetid kan nog driva mig till vansinne är jag rädd... Så kombinationen känns inte ultimat. Och placerad som på bilden gör ju att fler får njuta av den... För så ofta tittar ju inte folk in i ens sovrum.
Vi letar även ny soffa och kommer möblera om när vi väl fått hem den nya - helt enkelt omdisponera hela vardagsrummet och byta plats på matbord och soffa, nya mattor och ny bokhylla... Spännande! Återkommer när vi hunnit ta oss runt och kika lite mer... Tycker även om väggfärgen på bilden även om det känns lite murrigt så här på vårkanten...
Slår mig just nu att det kanske rentav är mötet mellan den lite maskulina färgen och strikta soffan i kombination med den ljuva, feminina lampan och vackra kudden som lockar mig i den här bilden.
Ha en fin dag! Nu ska jag ut på power walk med vovven. Vacker morgon här - härligt...!
Bild från West Elm.

09 april 2007

Underbara glas...

Minns ni stövlarna i alla möjliga färger som jag bloggade om tidigare i år? Nu är det dags att välja bland dessa glas i vackra färger...Vilken är din favvo? Min är nr 4 i övre raden - petroleum. Bilden hittade jag hos Refound - en väldigt inspirerande sajt med massor av fina saker och fina bilder. Jag minns att någon av er andra bloggat om denna sajt, men jag minns inte vem det var tyvärr... Men sajten blev snabbt lagd till mina favoriter - så tack till dig!

Sitter och ser solen sänka sig denna Annandag Påsk. Kylig men vacker dag. Vaknade till ett snötäckt vinterlandskap vilket inte var precis det jag längtade efter. Vi har haft en mysig helg fylld av avkoppling, trevliga gäster, god mat, små utflykter, läsning, filmer, skogspromenader och en massa godis...

Bild från Refound.

04 april 2007

Påskpynta eller inte? Det är frågan.

Har läst på andra bloggar om det här med att påskpynta eller inte. Hur gör du?
Jag dras per automatik till ljusa, krispiga färger så här års, men är inte så där överförtjust i för mycket av knallgula kycklingar. Däremot lite vackra blommor, några kvistar vide och några små söta ägg att hänga i riset - det är väl min nivå i korta drag. Har vita fjädrar kvar från förra året som får hänga med i år också. Och vi är barnsliga nog att ge varandra påskägg :-)

Önskar er alla en fin påsk! Hoppas du får sköna, mysiga, glada, inspirerande dagar fyllda av det du längtar mest efter - lugn och ro, god mat, tjocka släkten, chokladägg, sovmorgnar eller vad det nu kan vara...!!



Bilden kommer från Zetas.

03 april 2007

Ett litet tips...

Hittar ingen bild men när jag i dag som hastigast svepte förbi Åhléns såg jag att de har ljusgrönt porslin liknande det jag bloggade om från Boxwood. Bland annat en supersöt pajform.

Natti natti!
Lisen

02 april 2007

Vårkänslor!!

Det blev en skön helg på landet. Aningens kallare än vad jag hade trott, men det var helt OK - för annars händer allt på en gång i naturen. Som jag berättat tidigare här tapetserade vi om sovrummet på landet i höstas och nu har vi flyttat in. Det är så otroligt skönt med nya ytor...Nymålade fönster och snickerier. Nytt tak blev det också - ett vitmålat paneltak. Tapeten är en enkel smalsmalrandig sak i beige/vitt. Enkelt, tidlöst och ganska...otrendigt. Men förhoppningsvis tröttnar vi inte i första taget ;-)

Bilden hittade jag på fina sajten Boxwood. Tyckte det var otroligt skön vårkänsla i bilden. Har en liknande brödburk på landet och är förtjust i den här typen av keramik.

Har lite lugnare kring mig nu...men det är en kort jobbvecka. Skönt!!

Jag hoppas ha möjlighet att blogga igen innan påsk - om inte, eller om du inte hinner titta in igen passar jag på att redan nu önska alla en glad, mysig, skön påsk!

Bild från Boxwood.