11 februari 2007

En fråga...

Jag har testat lite med färgerna jag använder på bloggen. Och har därför några frågor. Hur ser det ut på din skärm? Är det svårläst med vita länkar eller funkar det bra? Är bakgrundsfärgen tillräckligt ljus för att texten ska framträda? Är texten stor nog? Blir jätteglad för lite kommentarer som vägledning eftersom det kan se så olika ut (tillägg:) på olika skärmar etc.

Uppdaterat 15.45: Nu provar jag med ett nytt typsnitt. Förstår dock inte varför radavståndet skiljer sig åt i olika inlägg. DET är väl konstigt? Tack för kommentarer hittills. Tar gärna emot fler synpunkter på grafiken.

Tackelitack och hej/L

16 kommentarer:

hulukvarn sa...

Hej Hej! jag tycker din färgkombination är väldigt balanserad. det vita, gråa och blåa är en väldigt fin kombination!!

Lisen sa...

Hulukvarn: Härligt att höra att det ser bra ut på din skärm! Ha det gott!

Lina sa...

Det funkar väldigt bra med det gråa och vita, men texten kanske är i minsta laget? Eller så är det bara på min skärm det blir så för jag har widescreen ifall det nu gör någon skillnad. Hur som helst har du en väldigt bra blogg!

Lisen sa...

Lina: tack för dina rader! Ja, textstorleken är kruxig. På min bärbara känns den lagom, på den stationära lite väl liten. När jag gör texten ett snäpp större tycker jag det blir fult...men det kanske är en vanesak och det är ju viktigt att texten går att läsa ;-) Roligt att gillar bloggen! Sånt värmer! Och peppar :-)

Anonym sa...

Hej nästanfrisktjejen!
Vad skönt att du mår bättre!
Svar på frågan: Som det är just nu så tycker jag den vita texten syns dåligt, för ljus bakgrund alltså. Även den svarta texten kan vara lite bättre.Hälsning från gulliga grannen!!

Julie K sa...

For meg funkar det jættebra. Ser godt det vita og teksten er også ok. Har ikke hatt noe problem å lese noe her, men tycker idag at linkene ser mindre ut, gjør dom det?

Det med radavstånden er hoppløst, til meg skiljer den på samma innlægg. Idag på mitt innlægg er radavstånden ok i børjan, men der jag skriver mycke er den jættetett, går nesten ikke å lese, det er inget roligt.

Lisen sa...

Grannen: Du får be maken justera skärmen. Han kan sånt vad jag vet, hi,hi ;-)

Julie: Fint att det ser bra ut från Norge ;-) Mystiskt med radavstånden...

TiniTott sa...

Det funkar fint med vita länkar tycker jag. Radavståndet i detta inlägg är bättre än i de två föregående, dom var lite för tätt. Men det kanske blir olika som du oxå skrev så du inte kan påverka det. Annars tycker jag storleken på texten är bra. Jag använder IE.

Tonje sa...

Syns det funker kjempe bra jeg=) er oversiktlig og pent.Ha en fin mandag

Lisen sa...

Tinitott: Tack, vad skönt att höra att det funkar bra från din skärm. Radavståndet är som sagt något jag inte lyckats påverka...Tjingeling/L

Tonje: Tack, då vet jag! Ha en fin dag du med :-)

Eva sa...

Hej,

(Det här blir långt:-)

De vita länkarna är lite otydliga hos mig. I ärlighetens namn är inte den mörkgrå texten ultimat tydlig heller, men fullt läsbar. Jag vet inte hur mycket du kan "rodda" själv med typsnitt etc, gissar att det mesta styrs av bloggmallen? Men när man kodar vanliga hemsidor brukar man använda css för att koda texten. Det är en slags formatmallar som anger hur texten ska se ut: typsnitt/storlek/radavstånd etc. Mallen anger då en slags "förstahandsalternativ" som kan tolkas om berorende på vilka inställningar/typsnitt olika sajtbesökare har i sina burkar. Värt att kolla kanske? Webbdesignskolan har en massa bra info om både css och annat: http://www.webdesignskolan.com/

Ett helt annat tips är att använda "lösenordsskydd" för att kunna posta kommentarer. Såg att du fått en engelskspråkig "spam-kommentar" för ett tag sedan. Det finns en funktion där den som vill posta en kommentar måste skriva av en "kod" för att kunna publicera – det är ett bra sätt att slippa få sina kommentarsfält fyllda med spam (kan bli stort problem för vissa, jag känner till bloggar som tvingats byta adress). Jag tror funktionen finns inbyggd i ditt blog-verktyg (har sett den hos andra som tycks använda samma mall).

Ha en vacker dag!
/Eva

Lisen sa...

Eva: Tack för dina synpunkter och råd! Visst är det något begränsat det jag kan ändra via mallarna men med era synpunkter får jag ett litet hum om hur det som ser bra ut på min skärm funkar för er. Jag har funderat på det där med kod och du har helt rätt - så får det bli för att undvika spam. Ha en finfin dag du med.

cleo sa...

Det vita är lätt att läsa på min skärm. Milt för ögat, vilket jag tycker är skönt. :-)

zarischka sa...

Snygg och fräsch blogg du fått ill. :D

Kul att du gillade markörerna! :D Tyvärr har jag inget foto på dem... Jag lånar ditt sen. ;)

mymolly sa...

Hej. Jätte fin blogg! Ville bara säga det!
hej hej

Lisen sa...

Cleo: Toppen att det funkar!

Zarischka: Helt ok, har inte hunnit plåte dem än bara...

Mymolly: Vad glad jag blir av dina vänliga ord! Tack detsamma!