28 februari 2007

Ungefär såhär men ändå inte.


Bild: Cottage Living Bild:IkeaFortsätter spåna om köket på landet. Hittade den översta bilden på fina bloggen vill ha och den kommer ursprungligen från Cottage Living. Det är någonting i den som påminner om vad det är vi är ute efter. Golvet känns fel. Och istället för de vita skåpen är jag just nu alltså inne på den där svårdefienerade mullvadsbruna tonen och sedan till det mycket vitt/cremevitt/metall. Kanske marmorbänkar - men det är väl dyrt och inte så tåligt...Planen är att det ska bli lite "industriellt lantligt". Över ön blir det 2 stycken av ikeas variant på grekisk fiskarlampa - Ottava. Tror det kan blir riktigt, riktigt snyggt. Igår skrev jag att vi nog hoppar överskåp...men på den här bilden är det ju väldigt snyggt. Men det är det ju med öppna hyllor också. Oj, oj...svårt det här. Men en glädje är ju att det finns såå många sätt att göra det snyggt på...det finns ju inte bara ett, så hoppet är stort. Men å andra sidan är det svåra att välja ;-)
Ha en fin dag.

9 kommentarer:

Eva sa...

Jag skulle satsa på överskåp – men gärna med glasdörrar.

Öppna hyllor må se snyggt ut på bild men fy f-n vad dammigt och kletigt det blir.
Det funkar i restaurangkök där man använder i stort sett alla pryttlar varje dag, där man kan lämna ifrån sig flott- och dammkladdiga pryttlar till disken och där man kan spola av hyllorna med slang. Hemma är det inte kul. (Men, det blir en del öppna hyllor i vårt kök ändå, för att få ihop det begagnade köket som köptes på blocket:-)

hulukvarn sa...

Hej igen!!

vad kul att spåna!! det roligaste är ju att planera. Vi ska ta bort överskåpen här hemma så småningom...

ha det bra

Purple sa...

Gillar din blogg, jag länkar till dig. Hoppas det är OK.

Lisen sa...

Eva: jo, visst är det ett aber med öppna hyllor. Men det kommer bli gott om underskåp/lådor och de öppna hyllorna blir mer till lyst. Eftersom vi inte bor där permanent så blir det inte heller samma "tryck" vad gäller os och flott som på hemmaplan. Dammet får vi leva med... Maken är en hejare på att städa dessutom ;-)

Hulukvarn: Hej, hej. Det är jätteroligt att planera. Lycka till med era projekt.

Purple: Självklart får du länka! Roligt att du tycker om bloggen.

Guldkant På Livet sa...

Mm, håller med, skulle inte ha ngt emot köket ovan. Alls. Dösnyggt! Just Ottawa lamporna har jag två stycken ovanför vårt matbord, de är såna klassiker som håller länge, snygga och praktiska, en ovanlig kombination... // mari.

For the love of country sa...

Jag tycker också att det är fint med glasdörrarna i skåpen, men några öppna hyllor kan man allt ha tycker jag, det ska jag iaf ha i mitt blivande hus. :)Har en IKEA fiskarlampa i hallen, tycker de är stilrena och glaset är så fint bubbligt. :)

Geninne sa...

Lisen, I wish I knew swedish!!! I've really enjoyed your blog (just looking at the fabulous pictures). I'm a huge admirer of swedish design :)
Thank you for visiting my blog and leaving such a lovely comment, I'll be visiting your blog too.
Big hug from Mexico,

Geninne

Frida sa...

Öppna hyllor är vackra! Besvärliga, men vackra.

Lisen sa...

Geninne: Glad you enjoyed the pictures! Big hug to you too!

Frida: Jo, det är just det ;-) Men...vill man ha fint får man lida pin't ;-)