01 mars 2007

Här kommer lite till. Tack Mari!

Med denna bild fortsätter min inringning av projekt "kök på landet". Bilden som jag lånat från Mari - ängeln vid bordet ni vet, och som är riven ur någon tidning är även en inspirationskälla för mig. En stor skillnad blir dock att vår diskbänk hamnar vid ett fönster, vilket jag är väääldigt glad över. Jag tycker om att t ex skala potatis eller diska framför ett vackert fönster med allt som bjuds i både ljusinsläpp och intryck utifrån.

När vi köpte huset var damen som sålde noga med att sälja till personer hon kände var rätt. Vi känner oss hedrade över att vi får fortsätta förvalta huset. När vi flyttade in hade hon lämnat pelargoner på köksbordet och petunior på verandan. Det tycker jag var så oerhört omtänksamt och välkomnande. Jag vet att det var ett svårt beslut för henne att sälja, men hon hade de sista åren blivit både ensam och äldre och orken fanns inte längre. En annan omständighet som mest var slump eftersom vi inte aktivt sökte oss till just denna ort, men som värmer mitt hjärta, är att min gulliga, härliga, glada morfar föddes precis i denna trakt. Han måste ha cyklat, gått och åkt förbi vårt hus många, många gånger eftersom det ligger utmed den väg som ledde från samhället till den del där han växte upp. Vi åker då och då förbi huset där han föddes och jag liksom lever mig in i miljöerna från alla historier han berättat från tiden och platsen.

Det var lite om vårt ställe som ni förstår att jag längtar till just nu!

6 kommentarer:

Anna sa...

Åh vad härligt att få ha ett sommar hus så..att gå och vara på en plats som din morfar varit på också!! Underbara inspirationsbilder till köket! Choklad brunt låter super (jag har det på en vägg i v-rummet bakom min vita öppna spis, det ser så härligt ut när den framträder mot den bruna väggen). Tycker också det är så härligt med vasken vid fönstret. See you later alligator!!;)blandblommoroblad

Anna sa...

Tack för en trevlig fika! Gillade din sida!!
blandblommoroblad

Julie K sa...

Så mysigt det var alt du berættade. Forstår godt at detta stællet betyder mycke. Er også enig i at det er så mysigt med fønster ved køk/disk benk. Det drømmer jag om : )

Lisen sa...

Anna 1 & 2: Vad roligt att du tycker det låter fint!! Och tack du med för mysig eftermiddag:-)

Julie: Tack, vad roligt att du tyckte om de små berättelserna. Du får säkert din diskbänk där vid fönstret en dag ;-)

an angel at my table sa...

Jag blir så nyfiken på ditt hus på landet det låter så härligt.Visst är köket på bilden fint.Det inspirerade mig mycket till mitt kök. Må så gott.
Mari

Lisen sa...

Angel at table: Jo, det är mysigt. Men mycket jobb. Drömmen vore att vi kunde vara lediga hela våren för att kunna ägna massor med tid åt huset. Men då skulle vi behöva pricka in en lottovinst först, eller två ;-) Det får bli små punktinsatser här och där. Samtidigt som vi ju vill koppla av och bara vara när vi väl är där. Klassiskt dilemma. Tack för bilden igen.