06 mars 2007

Utställning om Art Noveau-/jugendkonstnär.


Igår blev jag lycklig av att se en affisch. En affisch om en utställning på Dansmuseet om Art Noveau-konstnären Alphonse Mucha. Honom kände jag inte till sen tidigare - men väl hans bilder... eller stilen i alla fall, som jag tycker är bedårande vacker. Utställningen pågår fram till den 29 april 2007 och bilderna visas för första gången i Sverige.
Mucha lär ha slagit igenom över en natt år 1885 med bilder han skapade för operadivan Sarah Bernhardt och fick direkt en plats i Parisarnas hjärtan. Och även en plats i mitt, alltså.
Jag vill absolut gå dit!! Hoppas de har en fin museishop också, så jag kan köpa åtminstone några bilder eller kanske, kanske en bok...
Bild av Alphonse Mucha, lånad från Dansmuseet.

3 kommentarer:

Karin A sa...

Åhh, jag älskar hans bilder och skulle gärna gå och se utställningen. Besökte ett museum tillägnat bara honom när jag var i Prag för några år sedan. :)

hulukvarn sa...

Go kväll!! jag har en liten utmaning till dig hos mig! hoppas att du antar den...

hummmlan sa...

Tack för tipset!! Jag har 7 st Mucha-affischer!!! Jag fick dom av en vän till vår familj. Han sa att förr följde dom med i chokladaskar. 4 st har jag ramat in, de blev jättefina. Jag ska verkligen försöka komma iväg på den där utställningen :-)