21 januari 2007

Formex!


Formex är en fackmässa som i första hand vänder sig till butiker, inköpare, återförsäljare. Det är främst inredningsrelaterade produkter, presentprylar, köksprylar, konsthantverk och butiksattiraljer som påsar, omslagspapper, band mm. Min plan var att som vanligt vara där torsdag eller fredag eftersom jag helst vill vara ledig på helgerna. Men denna gång fick jag i sista stund ändra mina planer - och var där idag - söndag! Jätteskönt! Lugnare tempo, inte lika mycket folk...


Mateus tilldelades (som en av tre montrar) pris för bästa monter. Mateus vann i kategorin Koncept. Och deras monter är alltid en favorit för mig! Även deras underbara produkter i ljuvliga färger och former! De dukar upp en inbjudande och vacker miljö och det är alltid många som flockas i montern. Även Mimou skapar inspirerande och fina miljöer, liksom Linum , House Doctor och många, många andra.
Tyvärr tycker jag alltför många glömmer att lägga en slant på ljussättningen - det gör sån stor skillnad om de satsar lite, lite åtminstone!! För något år sedan såg jag underbar keramik i mässans inspirationsmonter (som självklart är supersnygg) och sökte upp företaget och trodde inte det kunde vara samma keramik...beroende på ljuset och miljön i den egna montern. Jag kan slå vad om att det företaget skulle lyckas oerhört mycket bättre på mässan om de satsade lite mer.
För dem av er som inte har/hade möjlighet att besöka Formex rekommenderar jag varmt att ni kikar på sajten där det finns mycket att läsa och ta del av.
Efter Formex hann jag med en yogaklass (såå skönt) och nu är det snart "Stilpoliserna" och underbart söta "I en annan del av Köping", därefter den superspännande "Life on Mars". Men de två första krockar är jag rädd... Jag har haft en heldag!! Och jag har fått min riktiga vinter - här är det massor med snö!! Vovven blir till en enda snöboll...för det är kramsnö och ALL snö fastnar i hennes lurviga, långa päls.
Hoppas ni alla också haft en bra söndag!
Kram/L
Bild: Mateus.se

7 kommentarer:

Linnea sa...

Vilken härlig dag det låter som att du har haft! Såg lite fler bilder från Mateus monter på Formex webbsida, och det är nog förståeligt att de fick utmärkelsen, ser jättemysigt ut med alla blom-faten!

Tonje sa...

Hei=)
For en inspirerende blogg du har her,har linket til deg slik at jeg kan komme innom her under min daglige bloggrunde=)
Ha en flott uke=)

Lisen sa...

Linnea: Det var en toppendag och jag känner mig laddad för en ny vecka :-) Hoppas allt är bra med dig också.

Tonje: Tack! Vad roligt att du blir inspirerad här :-) Skriv gärna din bloggadress, för jag lyckas inte hitta till dig och är såå nyfiken på att tita in till dig också. Ha det gott/Lisen

Julie sa...

Å så kult det måste vara at besøke en slik mæssa : )

Zassi sa...

Ojojoj, skulle så gärna vilja åka på den mässan. Tur att det finns flera bloggar som rapporterar :)

Fantastiskt tjusig bild !

Tjingeling o Go'kväll//Z

anna.a sa...

Yippi..jag är glad att jag har hittat till din fantastiska blogg!Vad lika smak vi har..Nu kommer jag följa den så ofta jag kan!HA det bra!!
PS: Jobbar du med inredning?

Lisen sa...

Julie+Zassi: Det är roligt att se vad som kommer framöver, men det mesta är faktiskt prylar man redan ser i butikerna. En del nyheter lanseras förstås i samband med mässan, men det mesta dyker snabbt upp i både tidningar och butiker. Mest spännande är inspirationsmontrarna
/temamontrarna. De är oerhört välgjorda och just inspirerande.

Anna.a: Jätteroligt att du hittat hit! Jag länkar till dig och tittar in titt som tätt. Svar på din fråga... Kanske, kanske inte ;-) Ha det gott du med.