30 mars 2007

Sorry...

Upptäckte just att länken till Crabtree&Evelyn blev fel... Därför kommer här ett inlägg till med en av deras produkter... Fick frågan var man kan hitta deras grejer. Vet att de brukar finnas på NK och i såna där lite "romantiska" present- eller inrendingsaffärer. Har för mig att Lena Linderholm har dem i sina butiker - hon har ju öppnat butiker lite varstans. Nån annan som har bättre koll?

Efter en hektisk vecka ska det bli skönt att lata sig rejält. Om jag nu kommer klara av det på landet... När tempot redan är högt brukar jag ha svårt att tagga ner. Och där finns att göra... Men lite strosande i skogen och fika utomhus gör gott för själen.

Hoppas på en solig vårhelg för alles!!

28 mars 2007

Kan behövas...

Våren är här!! För många betyder det jord under naglarna. Då är det skönt att pyssla om sina händer när man kommer in igen. Kanske med denna produkt - ur serien Gardeners från Crabtree & Evelyn. Just den här Garden-serien har ju helt underbara förpackningar. Många av de andra är också fina, men den här är nåt extra. Tyvärr tycker jag doften är lite för kraftig för min smak... Men, men. Den som ska till Trädgårdsmässan kan ha tur och hitta produkterna där. Jag ska inte dit i år tyvärr.

Bild från Crabtree & Evelyn.

26 mars 2007

Mycket är det...


Hej hopp alla som tittar in trots att här inte är så mycket aktivitet just nu. Jag har haft mycket att stå i helt enkelt. Mest på jobbet, men även privat. Hur som helst så saknar jag bloggandet och hoppas snart ha lite lugnare tempo så jag hinner blogga och framförallt kika in hos alla favvisar.
Stor kram och hoppas ni alla har sol!!!
Bilden kommer från Sandbergs.

22 mars 2007

Lantligt. Charmigt.

Är tillbaka i tankarna på renoverings- och inredningsprojektet på landet. Fyndade en svart soffa lagom för 1-2 personer - aningens lik den på bilden. Tycker även om korgen på soffan, de svarta ramarna och klockan. (Men den hänger väl lite lågt, eller?) Fina bilden kommer i alla fall från Nordljus Inredning.


Bild från Nordljus inredning.

21 mars 2007

Burr, säger jag idag...och tipsar om en ny blogg!


Huga, idag är det bitande kallt här. Grått och så där så det isande. Jag som inte bangar för riktig vinter och många minusgrader i vanliga fall. Idag är det +4 men det känns inte. Det är rått och grått. Tycker därför dessa bilder passar. För att få veta var de kommer ifrån får du kika hos vännen Lella som nyligen börjat blogga och som har ett inlägg från en av mina favoriter idag...

De som driver shopen hon bloggar om, är dessutom de personer som bor i det här köket och i det här vardagsrummet - som är stora inspirationskällor för landet...
Tillägg kl 16.50: Lånade ännu en bild från inlägget hos Lella. Måste ju sprida lite värmande ljus denna ruggiga dag :-)


20 mars 2007

Boktips. Reatips :-)

Boken Inred ute av Reva Hallbäck köpte jag för några år sedan på Trädgårdsmässan. Den är en favorit. Jag tycker om att bara sitta och bläddra i den, jag tycker om papperet, den grafiska formen, färgerna. Och jag tycker om innehållet. Många inspirerande bilder för den som vill sätta lite piff på sin trädgård eller uteplats. Läs mer om boken på Odla.se Den finns nu till det facila priset av 68 kronor hos Bokus!

19 mars 2007

Nordiska Trädgårdar - en öppen mässa.

Den 29 mars öppnar portarna för årets upplaga av Nordiska Trädgårdar - eller "Trädgårdsmässan" som den väl oftast kallas i folkmun. Pågår fram till den 1 april. En mässa öppen för allmänheten och med möjlighet att shoppa...

Varje år arrangeras en balkongtävling och min gissning är att bilden ovan är från 2006 års upplaga av den tävlingen. Bilden fann jag i arkivet från förra årets mässa, men tyvärr framgår det inte vem som gjort montern.

Jag hoppades ju på snödroppar på landet i helgen. Och visst - de hade tittat fram :-) Några fick följa med in och blev placerade i minsta tänkbara lilla snapsglas. Men inte nog med snödroppar. Nog kom det även några snökorn...Och hagel, regn, blåst. Men också en del sol. Aprilväder, fast det är mars.

Ha en fin vecka!


Foto: Jens Reiterer, via tradgardsamassan.se

16 mars 2007

Maximal trädgårdsinspiration.

Hos Trädgårdsrum fann jag dessa inspirerande bilder... De har stenkoll på det där med detaljer som skapar stämning. Oj, oj vad många fina saker :-) Webbutiken är bara en av delarna i företaget. Eldfatet i mitten här skulle i alla fall jag inte tacka nej till...

Pixie och jag är åter i verkligheten efter två intensiva kursdagar. Att träna med klicker var tema för denna kurs och oj så svårt det var. Nyttigt, roligt, trixigt...Vi var helt slut båda två.

Denna helg blir en landet-helg!! Yippie! Första för i år. Räknar kallt med att det ska finnas massor av snödroppar i trädgården... Vi får se!

Önskar er alla en finfin helg!

14 mars 2007

Hunddagar!


Idag drar Pixie och jag iväg på 2-dagars hundkurs! Det känns otroligt lyxigt att bryta av mitt i veckan med två dagar ägnade åt henne och hundträning. Vi kör utomhus 9-16 så vi lär somna som stockar ikväll båda två. Kommer inte hinna min vanliga bloggrunda idag och kika vad ni bjuder på, ej heller läsa eventuella kommentarer. Men jag kan få svårt att hålla mig framåt kvällen...För det är ju SÅÅ roligt att kika runt!
Bilden hittade jag hos Martha...(Förstås ;-)
Ha det toppen!
Bild från Martha Stewart

13 mars 2007

Lite mer Garden Styling...


Våren är här! Det är knappt jag kan tro att det är sant, men den är här. Och även för alla kära besökare från norröver - den är på väg till er också!! Igår klockan 17.00 visade termometern i min bil 11 grader!! Utomhus, alltså ;-) Hallå - det är HELT galet! I morse på rundan med vovven klockan 06.30 var det SOL och 5 grader varmt! Underbart!
Vill du väcka ditt habegär tycker jag du ska ta dig till Zetas - Finsmakarens Trädgård. Tack till Hemmariket som tipsade om att de öppnat för säsongen. Det får bli en tur dit snart, snart... Där kan man verkligen hitta de där detaljerna, krukorna, materialen och växterna som skapar den där personliga känslan. Och inte nog med att de har fina saker - de är så kunniga också. Och caféet är väl värt ett besök...
Zetas ligger nära Kungens Kurva så ett besök på Ikea ligger bra till...Aldrig fel, eller hur?
Bilder från Zetas.

12 mars 2007

GardenStyling - bara större och större.


Läser på Weibulls hemsida om trädgårdstrender för 2007. Bland annat om minigrönsaker. Men även om Garden Styling som de ser växer och växer. Dvs att skapa sin egen stil i trädgården med hjälp av "inredningsdetaljer". Alltså sätta personlig prägel genom valen av former, krukor, material, möbler och växter. Målet för styling tycker jag är att skapa den där oasen som speglar den du är... Och det gör du ju även (kanske i högsta grad) med hjälp av de små, små detaljerna - som kannor, lyktor, eventuell dekor... Roligt är det i alla fall att det blir mer och mer personligt utomhus också.
Nu har all snö smält bort från vår trädgård!! Nja, kanske ligger det lite på skuggsidan bakom carporten, men det räknas liksom inte. Jag kommer snart fixa i ordning lite vårblommor vid entrén. Penséer är en favorit...så såna blir det bland annat!
Önskar er alla en toppenvecka!!
Bild från Weibulls.

09 mars 2007

Krispigt, krispigt...


Förtjusande söt keramik hittade jag hos Agata på hennes blogg ...fynd och fantasier. Keramikern som gör dessa vackra skålar, muggar och kannor heter Heidi Hirengen. Kika mer på Konsthantverkscentrums sajt. Fina former, underbara färger. Den pistagegröna är min favorit. Men otroligt läckert är det ju att se dem samlade så här...Helt klart med inbyggd vårkänsla!
Efter en lååång vecka som gräsänkor är både jag och Pixie glada över att make/husse snart är hemma igen!! Klockan 17 landar han - yippie!!
Ha en fin helg allesammans! Hoppas den går i vårens tecken...

08 mars 2007

Testar...

...att ändra lite här i layouten. För jag har just nu tröttnat på det grå. Antagligen för att det är så trist och grått utanför fönstret...Vad tycker ni? Tummen upp, tummen ner?? Flipp eller flopp?

Tjingeling!

Lisen behöver...ingen kanna egentligen.

Inspirerad av imolly lekte jag lite med Google igår. Jag skrev in " Lisen behöver" i sökfältet. imolly hade sökt på sitt namn+needs, men eftersom mitt namn är mindre internationellt tycker jag den svenska versionen blev roligare. Här är resultatet och korta kommentarer:
1. Lisen behöver mer internationell rutin. (Aldrig fel...men är jag redo än??)
2. Lisen behöver ges tid att besluta. (Helt klart. Ingen idé stressa mig där inte.)
3. Lisen behöver inte tänka på figuren inte nu, inte senare, aldrig. (Says who???)
4. Lisen behöver inte smyga. (Nä, det behöver jag inte. Jag är inte skummis, inte spion ;-.)
5. Lisen behöver många som hjälper till. (O, ja - hjälp är alltid välkommet!)
6. Lisen behöver ett nytt hem pga allergi i familjen. (Hmmm...?)
7. Lisen behöver provokatörerna och provokatörerna behöver polisen. (Låter väldigt invecklat...)
8. Lisen behöver trygghet (Abselut!)
Bilden hittade jag hos Worthington woodpower. Finfina grejer finns det på deras sajt...! Jag fyndade en babyrosa plåtkanna liknande dessa för några år sedan. Fast den kom nog inte från dem. Men väldigt söt är den. Nästan för söt. Passar på landet.

07 mars 2007

Utmanad!!

Lovinghulu har satt mig på hårda prov...Till det krävdes en kopp te. Rött te är ju min favvo. På bilden från Plümo som jag tycker är väldigt vacker ser det ut som om det ligger en gräshoppa i koppen...Hmmm...Det får symbolisera underligheter i bildform.

Utmaning - 6 underliga saker om mig själv!


REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


1. Jag drömmer väldigt detaljerat och invecklat när det är fullmåne. T ex förra veckan om ett konditori helt i vitt som låg på Strandvägen i Stockholm, alla fönster var fyllda av semlor, de som arbetade där gjorde det ideellt och var rara små tanter och där fanns en argsint schäferhund. För att komma in var man tvungen att klättra uppför ett gigantiskt trappsteg. Till saken hör att jag bojkottat semlor i år...Har ätit 1!


2. Jag avskyr att skala apelsiner. Det är kladdigt, svårt och ljudet av skalet som släpper besvärar mig. DET är väl knäppt? Men jag älskar att äta apelsiner och har gift mig med en man som gärna skalar dem åt mig :-)


3. Jag köpte en leksakshund som fick namnet Felix för att min man skulle förstå att jag menade allvar - jag ville ha en hund. Och nu har vi det och har inte ångrat oss en sekund. Jo, en gång när hon som valp lekte "Hela havet stormar" i vardagsrummet och vi var toktrötta och superhungriga och trodde att vi aldrig skulle få fason på henne.


4. Jag lämnar ofta den allra sista lilla snutten banan. Det sitter i sen jag var liten och en kompis lurade mig genom att påstå att det bodde spindlar längst ner...


5. Jag är påstås det (eller var??) tydligen så pass lik en skådespelerska att till och med hennes branschkollegor har tagit fel. En annan gång satt jag i bilen och hon gick över gatan och bara stirrade på mig...Hon trodde väl hon såg ett spöke, ha ha!!


6. Det har visat sig att jag är en hejare på att skjuta prick. Och det kom som en total överraskning. Skulle aldrig kunna jaga, men skjuta lite prick med en luftpistol är jätteroligt, och otroligt bra för koncentrationen. Det uppdagades när jag var superstressad pga av arbetsbelastning och inte kunde komma ner i varv. Då föreslog maken att vi skulle skjuta prick och jag var så pass duktig att jag kunde träffa en kapsyl från en pet-flaska från sådär 15-20 meters håll!! Och lugn blev jag på köpet!!

................................

OK...det var det!! Inte alls lätt. Det finns säkert ännu underligare saker om mig...men dem kom jag inte på just nu. Och nu ska jag alltså skicka detta vidare. Och många har ju besvarat denna redan! Men jag chansar och utmanar: Lella, Mitt lilla hus, White Country, Angel at my table, Blandblommoroblad och Ljuvligt hemma. Känn full frihet - vill inte tvinga någon eller kanske har ni redan deltagit :-)
Ha en fin dag!!

06 mars 2007

Utställning om Art Noveau-/jugendkonstnär.


Igår blev jag lycklig av att se en affisch. En affisch om en utställning på Dansmuseet om Art Noveau-konstnären Alphonse Mucha. Honom kände jag inte till sen tidigare - men väl hans bilder... eller stilen i alla fall, som jag tycker är bedårande vacker. Utställningen pågår fram till den 29 april 2007 och bilderna visas för första gången i Sverige.
Mucha lär ha slagit igenom över en natt år 1885 med bilder han skapade för operadivan Sarah Bernhardt och fick direkt en plats i Parisarnas hjärtan. Och även en plats i mitt, alltså.
Jag vill absolut gå dit!! Hoppas de har en fin museishop också, så jag kan köpa åtminstone några bilder eller kanske, kanske en bok...
Bild av Alphonse Mucha, lånad från Dansmuseet.

05 mars 2007

Redo för vårbruket...

Ett set med produkter för att få händerna både rena och mjuka efter några timmars trädgårdsarbete är inte det sämsta. Otroligt snyggt är setet från The White Company, tycker jag.

Än har jag inte tagit minsta tag i trädgården. Snön håller på att smälta bort häromkring även om det är ganska mycket kvar fortfarande.

Till helgen går vi loss på äppelträden. Och varför inte börja planera vårens projekt...? Vi ska få färdigt vårt staket på vårkanten och fortsätta sätta prägel på vår uteplats. Åh, tänk - våren kommer!!
Bild från The White Company

03 mars 2007

Mer sockrigt sött...

Så himla söt bild som väl kan ge lite inspiration till den som snart fyller år eller ska fixa någon annans kalas... Hittade bilden för ett bra tag sen men kan inte minnas var dessvärre.

Vi har lite vårkänsla i luften. Snön smälter, fåglarna kvittrar, solen skiner och det är bara så härligt!! Hörde årets första pollenprognos på radion igår som berättade att hasseln är på gång. Ett säkert vårtecken även om det finns roligare såna. Med tanke på alla allergiker. Pappsen, t ex. Men ändå. Våren är i antågande!! Är det inte underbart?

Må så gott allesammans och tack för alla peppande kommentarer om köket och annat! Blir så himla glad för alla tillrop - bara det att ni tittar in är helt magiskt! Hoppas SÅ att ni trivs :-)

02 mars 2007

Som spunnet socker...
Nu har vårkollektionen landat hos Plümo! Och det finns en massa fint. Just detta talar till en flickig, barnslig sida hos mig. Köpa skulle jag inte. Men om jag var 8 år och skulle ha födelsedagskalas. Vilken dröm. Fina bilder!
Bilder från Plümo.


Tillägg: 16.49. Johodå, jag skulle visst kunna köpa, förresten!! Älskar ju fat på fot.

Äntligen!


Äntligen är verkligen ordet som kommer till mig när jag tänker på The Cookbook Café. För nu, ÄNTLIGEN, har jag varit där! Och det är konstigt att jag inte kommit dit förr, för det har funnits sedan 2000 och har legat på min önskelista länge, men ni vet hur det kan vara...Det blir ibland bara inte av. Tack för en trevlig eftermiddag A!

På caféet kan du botanisera bland läckra kokböcker (som är till salu även via sajten) och njuta av diverse läckerheter. Jag som slarvat med lunchen igår njöt av en fullmatad macka fylld med avocado, kalkon, färskost och grönsaker på ett supergott bröd. Den var så matig att det bara inte fanns plats för någon kaka...trots att de såg supergoda ut. Det får bli nästa gång.

Boken på bilden har systrarna bakom caféet skrivit och den står på min önskelista. Så mysigt tema -soppa, röra och bröd. Mums!

En mysig helg önskar jag alla läsare!

01 mars 2007

Här kommer lite till. Tack Mari!

Med denna bild fortsätter min inringning av projekt "kök på landet". Bilden som jag lånat från Mari - ängeln vid bordet ni vet, och som är riven ur någon tidning är även en inspirationskälla för mig. En stor skillnad blir dock att vår diskbänk hamnar vid ett fönster, vilket jag är väääldigt glad över. Jag tycker om att t ex skala potatis eller diska framför ett vackert fönster med allt som bjuds i både ljusinsläpp och intryck utifrån.

När vi köpte huset var damen som sålde noga med att sälja till personer hon kände var rätt. Vi känner oss hedrade över att vi får fortsätta förvalta huset. När vi flyttade in hade hon lämnat pelargoner på köksbordet och petunior på verandan. Det tycker jag var så oerhört omtänksamt och välkomnande. Jag vet att det var ett svårt beslut för henne att sälja, men hon hade de sista åren blivit både ensam och äldre och orken fanns inte längre. En annan omständighet som mest var slump eftersom vi inte aktivt sökte oss till just denna ort, men som värmer mitt hjärta, är att min gulliga, härliga, glada morfar föddes precis i denna trakt. Han måste ha cyklat, gått och åkt förbi vårt hus många, många gånger eftersom det ligger utmed den väg som ledde från samhället till den del där han växte upp. Vi åker då och då förbi huset där han föddes och jag liksom lever mig in i miljöerna från alla historier han berättat från tiden och platsen.

Det var lite om vårt ställe som ni förstår att jag längtar till just nu!